A logóra kattintva a Könyvmoly Antikvárium oldalára léphet!

Belépés
 
 
 
Budapesti és szegedi ingyenes átvételi helyeink!
Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 29. Pólósbolt... Szeged, Gogol u. 6, Könyvmoly Antikvárium...
Könyveinkre 2+1 akció!!!
KETTŐT FIZET, HÁRMAT VIHET!...
Fekete István akciós kötetek!
50% kedvezmény!
Olvasson bele könyveinkbe!
LAPOZGASSON!
2018. augusztus 15.

Cyrano de Bergerac

Holdbéli utazás

Lazi Könyvkiadó 2002, Szeged

Fordító: Szávai Nándor

Cyrano de Bergerac regényes alakját a magyar olvasó elsősorban Rostand népszerű tragikomédiájából ismeri: a kötekedő, nagyszájú és sziporkázóan szellemes párbajhőst és költőt, akinek harciassága gyengéd és érzelmes szívet és önfeláldozó jóságot leplez. Valóban ilyen volt a történelmi Cyrano is, de még sokkal gazdagabb egyéniség: nemcsak félelmes kardforgató, hanem ismeretekre szomjazó szellem, a hagyományok ellen lázadó szabadgondolkodó, a 17. század első felének egyik legtehetségesebb írója.

Verseket, szatirikus leveleket, színdarabokat írt, de igazi halhatatlanságát regényeinek, a Nap államai és birodalmainak és a Holdbéli utazásnak köszönhette. A két regény képzeletbeli utazás, az a műfaj, amelyet Morus Utópiája és Campanella Napállama ekkorra már népszerűvé s egyben új tartalom hordozójává is tett: a fennálló társadalom szatírája, ugyanakkor egy eszményi társadalom álomképe lett.

A Hold boldog világában a szabad szellem uralkodik, a megtartóztatás nem dicséretes, hanem egyenesen bűn, a gyermekek parancsolnak a szülőknek, és még számtalan játékos és bizarr furcsaság teszi mindvégig szórakoztatóvá és izgalmassá a regényt. A mű mindemellett engesztelhetetlenül állást foglal az egyházi hatalommal és a skolasztikus világfelfogással szemben, így a felvilágosodás egyik jelentős előkészítője, s ez adja meg időszerűségét a mai olvasó számára is.

Kategória: Reneszánsz kori művek
Terjedelem: 164 oldal
Méret: 102 mm x 182 mm
Kötés: keménytáblás
Nyelv: magyar
ISBN: 963 9416 21 5
Súly: 0.19 kg
Ár: 1 300 Ft

GY.I.K Súgó Jogi nyilatkozat Impresszum Szállítási díjak
© Lazi Könyvkiadó Kft. 2011