A logóra kattintva a Könyvmoly Antikvárium oldalára léphet!

Belépés
 
 
 
Budapesti és szegedi ingyenes átvételi helyeink!
Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 29. Pólósbolt... Szeged, Gogol u. 6, Könyvmoly Antikvárium...
Könyveinkre 2+1 akció!!!
KETTŐT FIZET, HÁRMAT VIHET!...
Fekete István akciós kötetek!
50% kedvezmény!
Olvasson bele könyveinkbe!
LAPOZGASSON!
2019. February 22.

Bagatin, Giandomenico

A bennünk élő gyermek

Lazi Könyvkiadó 2017, Szeged

Miért küszködünk lelki problémákkal? Miért szenvedünk? Miért vagyunk boldogtalanok és elégedetlenek? Azért, mert emberi lények vagyunk. Természetünk az örömök, a bizonyosságok keresésére, a fájdalomtól való menekülésre ösztönöz bennünket.

A világ fájdalmakat, kudarcélményeket közvetít felénk, és állandóan változik. E valóság elfogadása túlságosan gyötrelmes a szívünkben élő gyermek számára, aki így egy bűvös világba menekül, hogy abszurd logikákat hozzon létre. Mindenekelőtt a fáradtságtól és fájdalmaktól mentes édent keresi. Ily módon a reklám, a propaganda, a karizmatikus vezetők és a hollywoodi filmek abszurd és ártalmas dolgokra képesek rávenni bennünket. Paradicsomi állapotokat, örök boldogságot ígérnek, feltéve ha…

A bennünk élő gyermek világosan tárja fel a nagy átverés mechanizmusait, melyek számos lelki és társadalmi problémához vezetnek. Azt is egyértelműen megmutatja, hogyan ébredhetünk fel a tömeghipnózisból, miként vásárolhatjuk vissza lelkünket a bizonyosságok kufárjaitól, hogy szembenézzünk a valósággal.

De miért vegyük mindehhez a fáradságot? Azért, mert lemondva a hamis vigaszokról felnevelhetjük a szívünk mélyén élő gyermeket, és visszatérhetünk az élet lüktető áramlatába.

Giandomenico Bagatin pszichológus, pszichoterapeuta és a pszichoterápia professzora Olaszországban és Spanyolországban. Felnőtt-, gyermek- és párterápiákat tart Triesztben, Monfalconéban és Udinében. Felügyeli a szociális területen dolgozó nevelők munkáját, továbbá részt vesz erőszakos testi sértést okozó férfiak kezelésében. Számos olasz folyóirattal működik együtt szerzőként és tanácsadóként.

Kategória: Pszichológia, filozófia
Terjedelem: 248 oldal
Méret: 135 mm x 204 mm
Kötés: kartonált
Nyelv: magyar
ISBN: 978 963 267 025 6
Súly: 0.25 kg
Ár: 2 990 Ft

GY.I.K Súgó Jogi nyilatkozat Impresszum Szállítási díjak
© Lazi Könyvkiadó Kft. 2011