A logóra kattintva a Könyvmoly Antikvárium oldalára léphet!

Belépés
 
 
 
Budapesti és szegedi ingyenes átvételi helyeink!
Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 29. Pólósbolt... Szeged, Gogol u. 6, Könyvmoly Antikvárium...
Könyveinkre 2+1 akció!!!
KETTŐT FIZET, HÁRMAT VIHET!...
Fekete István akciós kötetek!
50% kedvezmény!
Olvasson bele könyveinkbe!
LAPOZGASSON!
utolsó frisstés: 2013. October 08.

Névjegy


Lazi Könyvkiadó


A szegedi Lazi Könyvkiadó a kezdeti, kis példányszámú, elsősorban regionális érdeklődésre számot tartó kiadványok megjelentetését követően 1998-tól tért át országos terjesztésű, nagyobb példányszámú könyvek kiadására.

Alapkoncepciónk - mely azóta sem változott - szerint olyan művek megjelentetésére vállalkozunk, amelyek mind tartalmukat, mind külső megjelenésüket tekintve magas színvonalúak, igényesek.

Az első sikereket a kiadó számára az immár nyolc kötetet számláló kétnyelvű Poe-sorozat hozta, majd egy teljesen más műfaj, a felnőttek és gyermekek számára egyaránt érdekes, kreativitást fejlesztő kézműves kiadványok füzetei.

Az elmúlt évek során a kiadó tevékenysége egyre szerteágazóbb lett, a magyar és a világirodalom számos jelentős művét tártuk az olvasóközönség elé. Jelenleg évente hozzávetőlegesen negyven új cím jelenik meg nálunk. Különösen fontosnak tartottuk azt a 2012-ben lezárult sorozatunkat, amelyben Fekete István "felnőtteknek szóló" írásait adtuk közre, minden esetben visszatérve az eredeti, csonkításoktól mentes szöveghez. E sorozathoz kapcsolható még az a három tanulmánykötet, amelyek különböző szempontok alapján világítják meg Fekete István életművét.

Igen népszerű a "füveskönyv" sorozatunk is, amelynek darabjaiban neves írók bölcs mondásait jelentetjük meg. Eddig közel harminc, zömében magyar szerző életbölcsességei láttak napvilágot részint az írók saját, részint neves irodalomtörténészek szakavatott szerkesztésében.

A XX. század jelentős erdélyi magyar íróitól is több kötetet jelentettünk már meg, részben önálló regényeket, részben tematikus novellaválogatásokat.

Elsősorban a hölgyek körében népszerű a kiadó romantikus regényeket tartalmazó sorozata, melynek külön érdekessége, hogy a közismert szerzők (Charlotte Brontë, Jane Austen) mellett több, Magyarországon mindeddig nem ismert, külföldön népszerű írónő (például Louisa May Alcott) írásait adjuk közre.

Olvasóink ugyancsak hálásan fogadták Tormay Cécile, Nyirő József és Maderspach Viktor kiadónk által újra kiadott köteteit.

A kiadói tevékenységhez feltétlenül szükséges a "csapatmunka". E csapatot - több kiváló külső munkatárs közreműködésével - négyen alkotják: a kiadó vezetője, Lázár István, a vezető informatikus, Szentmiklósi Csaba, az irodalmi szerkesztő, Hunyadi Csaba és a kereskedelmi vezető, Dobos Tamás.

A Lazi Könyvkiadó üzemelteti Szegeden a Könyvmoly Antikváriumot, mely immár 2003 óta működik Szeged belvárosban. A kis bolt igen széles választékot kínál a betérőknek. Különös figyelmet szentel a helytörténeti kiadványoknak. A vásárlók azonban a speciális jellegű könyvek mellett szak- és szépirodalmi művek széles skálájából válogathatnak. Igen jól működik az előjegyzési rendszer, amelynek segítségével sokan jutottak már hozzá egy-egy régóta vágyott könyvhöz. Az antikvárium a könyvek, folyóiratok mellett használt "bakelit" hanglemezek forgalmazásával is foglalkozik, így az érdeklődőknek lehetőségük nyílik arra, hogy zenei ízlésüknek megfelelő darabra tegyenek szert, vagy kiegészítsék gyűjteményüket.

A kiadóval, könyvekkel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel forduljanak hozzánk írásban, telefonon vagy e-mailen!

GY.I.K Súgó Jogi nyilatkozat Impresszum Szállítási díjak
© Lazi Könyvkiadó Kft. 2011