A logóra kattintva a Könyvmoly Antikvárium oldalára léphet!

Belépés
 
 
 
Budapesti és szegedi ingyenes átvételi helyeink!
Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 29. Pólósbolt... Szeged, Gogol u. 6, Könyvmoly Antikvárium...
Könyveinkre 2+1 akció!!!
KETTŐT FIZET, HÁRMAT VIHET!...
Fekete István akciós kötetek!
50% kedvezmény!
Olvasson bele könyveinkbe!
LAPOZGASSON!
2018. december 11.

Fekete István bibliográfia

Lazi Könyvkiadó 2008, Szeged

Szerkesztő: Horváth István

Egy bibliográfia sosem lehet hiánytalan, de összeállítójának törekednie kell a teljességre. Ez az alaposság Horváth József munkájának elvitathatatlan jellemzője. Tízévnyi kutatás áll mögötte, amelynek során a szerző a terebélyesedő és formálódó anyag valamennyi tételének másolatát begyűjtötte. Ezek aztán nélkülözhetetlennek bizonyultak ahhoz, hogy az azonos című, de különböző tartalmú, illetve eltérő című, ám megegyező szövegű Fekete István-írások között rendet tehessen. Mindeközben nagymértékben növelte az író korábban ismert kisprózáinak számát, pontosan rögzítve az összes megjelenések adatát. A továbbiakban elképzelhetetlen a könyvkiadás nélküle.

E bibliográfia az életmű kutatásának is megkerülhetetlen forrása, iránymutatója és segítője. Egy-egy Fekete István-kötet kritikai visszhangját, színdarabjainak, játékfilmjeinek fogadtatását, a közszerepléseit és nyilatkozatait egyaránt vizsgálhatóvá teszi, miként az író összes magyar kiadású és idegen nyelven megjelent könyveinek lenyűgöző példányszáma is megtudható belőle. De aki a kultuszának formálódását kívánja nyomon követni, immáron az sem kerülheti meg a könyvet, amelynek kimeríthetetlennek látszó adattára eddig ismeretlen irányokba is terelheti a kutatásokat.

Végezetül: ez a bibliográfia Fekete István egyetlen olvasójának könyvespolcáról sem hiányozhat. Hiszen tájékozódni segít az életműben, több ezer újságcikk tartalmát foglalja össze egy-egy mondatban, időpontokat jelöl meg, és az is fellapozható benne, hogy a felmerülő kérdésekre pontosan hol található válasz.. A kötet mérföldkő a Fekete István-kutatások történetében.

Sánta Gábor

Kategória: Irodalomtudomány
Sorozat: Fekete István művei
Terjedelem: 544 oldal
Méret: 142 mm x 197 mm
Kötés: keménytáblás
ISBN: 978-963-9690-66-0
Súly: 0.68 kg
Ár: 4 500 Ft

Elfogyott

GY.I.K Súgó Jogi nyilatkozat Impresszum Szállítási díjak
© Lazi Könyvkiadó Kft. 2011