A logóra kattintva a Könyvmoly Antikvárium oldalára léphet!

Belépés
 
 
 
Budapesti és szegedi ingyenes átvételi helyeink!
Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 29. Pólósbolt... Szeged, Gogol u. 6, Könyvmoly Antikvárium...
Könyveinkre 2+1 akció!!!
KETTŐT FIZET, HÁRMAT VIHET!...
Fekete István akciós kötetek!
50% kedvezmény!
Olvasson bele könyveinkbe!
LAPOZGASSON!
2018. augusztus 16.

Poe, Edgar Allan

Misztikus történetek - Weird Tales

Lazi Könyvkiadó 2001, Szeged

Szerkesztő: Ádám Zsolt

Az amerikai romantika nagy alakja több műfajban is maradandót alkotott, évtizedekkel megelőzve e műfajok európai megalapítóit, ám hírne­vét el­ső­sorban misztikus és bizarr rémtörténeteinek köszönheti, amelyek a prózaírás új, kiaknázatlan területei felé terelték a figyelmet. A későbbi nagy u­tó­dok
(Kafka, Borges, Bierce) műveikben elismeréssel adóznak Poe-nak, s alkotásaikban is tulajdonképpen a Poe művei által legitimitást nyert, a rej­tély és a rémület szimbólumainak immár klasszikussá vált lélektani műfaját fejlesztették tovább.

Poe szűkszavúan iszonytató írásai mindig a tiszta logika és a megfoghatatlan szorongás légkörében játszódnak, mégpedig egyszerre. Ez a ri­de­gen szigorú és mégis szorongó elme nem riadt vissza a szélsőségesen vadromantikus hátborzongatástól sem, más írásaiban pedig olykor már szin­te a szürrealista próza előfutára. Elbeszéléseiben a lélektani és a filozófiai szenvedélyek az ember belső világába vezetnek, s onnan hívja elő alakja­it, a­honnan a shakespeare-i szellemek jönnek elő. A borzalmakat sugalló légkör és a páratlan atmoszférateremtés ma is olvasók millióit bilincseli le.

A kétnyelvű kötetben az író ismertebb elbeszélései mellett olyan írások is szerepelnek, amelyek először látnak magyar fordításban napvilágot.

Kategória: Kétnyelvű irodalom
Terjedelem: 304 oldal
Méret: 122 mm x 197 mm
Kötés: keménytáblás
Nyelv: magyar, angol
ISBN: 963 9227 06 4
Súly: 0.38 kg
Ár: 1 400 Ft

Elfogyott

GY.I.K Súgó Jogi nyilatkozat Impresszum Szállítási díjak
© Lazi Könyvkiadó Kft. 2011